Välkomna till BUS Kalmar! 


Vi är en lokalförening tillhörande riksorganisationen BUS - Barn och unga i Sverige. En ideell organisation som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa samt aktivt främja psykisk hälsa bland barn och unga, en ökad och bättre integration samt ett samhälle för alla.  BUS i Kalmar är en ideell förening som är religiöst och partipolitisk obunden och står för FNs mänskliga rättigheter, barnkonvention och svensk lagstiftning.  BUS i Kalmar väljer att inrikta sig mot unga HBTQI personer samt unga nyanlända/asylsökande som söker en gemenskap och tillhörighet. Hos lokalföreningen är alla välkomna oavsett sexuell läggning, identitet, bakgrund, etnicitet, religion, funktionsvariation, ålder och kön. Ingen rasism, homofobi, transfobi, diskriminering eller mobbning är accepterat i föreningen. Lokalföreningen arbetar utifrån riksorganisationens antagna värdegrund, alkohol & drogpolicy samt handlingsplan mot mobbning och diskriminering.

I BUS Kalmar arrangerar vi aktiviteter såsom film- och spelkvällar, manifestationer och demonstrationer. Därtill är vi arrangör av områdesdagen "Bergadagen" i stadsdelen Berga i Kalmar. 

Har du förslag på aktiviteter och verksamhet du vill se i vår lokalförening? Ta kontakt med oss eller följ oss i sociala medier! _____________________________________________________________________________________________________________________________________

Styrelse 2024

Ordförande: Ali Hesham 
Kassör & Sekreterare: Alexander Finstad
Ledamot: Ali Abbas Bahauddin 
Ledamot: Nermin Neccar 


Från vänster: Ali Abbas Bahauddin, Ali Hesham,
Alexander Finstad & Nermin NeccarBUS Kalmar är en ideell förening som är helt beroende av sina medlemsavgifter och privata gåvor. Vi får visst stöd av Kalmar Kommun, men vi vill kunna erbjuda mängder av aktiviteter, men då är vi beroende av gåvor.

Vill du bidra till vår verksamhet?

Du kan bidra genom nedan alternativ: 

SWISH: 123-164 26 36 
BANKGIRO: 5557-2440 

Märk din betalning med: GÅVA

Tack på förhand! Barn och unga i Sverige - Kalmar (BUS - Kalmar)
Organisationsnummer: 802531-4793 
Adress: C/O Alexander Finstad, Borgavägen 5B, 393 52 Kalmar 

Facebook: Barn och unga i Sverige - Kalmar 
Instagram: bus_kalmar 

E-post: kalmar@bus.nu