RAINBOW HOUSE - KALMAR 

"Din lokala mötesplats för unga HBTQIA+ personer i Kalmar

Rainbow House är en mötesplats för unga HBTQIA+ personer i Kalmar. Mötesplatsen vänder sig främst till unga HBTQIA+ personer i åldrarna 13-30 år. Viktigt är dock att poängtera att även äldre och yngre är välkomna att delta på Rainbow House.
Det är en alkohol- och drogfri mötesplats. På Rainbow House arbetar det personal som ansvarar för att mötesplatsen ska vara trygg och kännas inkluderande och välkomnande för alla unga HBTQIA+ personer. 
Rainbow House arbetar enligt ett socialpedagogiskt förhållningssätt utifrån Egaliamodellen (RFSL) och RFSL Ungdoms material "Ung HBTQ + Asyl". 

Rainbow House har öppet två dagar i veckan, fredagar (17-21) och söndagar (16-21). Rainbow House finns i ungdomshuset uniks lokaler på Lorensbergsleden 4 i Kalmar. 

Rainbow House är en förutsättningslös och kravlös mötesplats dit man kan komma som sig själv och möta likasinnade i en trygg miljö.
Vi erbjuder ett grundutbud med aktiviteter så som film, pyssel, spel och ett rum för fysisk aktivitet. Utöver detta kommer det alltid att erbjudas organiserade aktiviteter, exempelvis föreläsningar, musikuppträdanden, workshops och annat skoj. Det är målgruppen som ska styra innehållet på Rainbow House. 

Första gången man besöker Rainbow House kan det kännas lite pirrigt. Det är därför helt okej att ta med sig en vän, förälder eller annan viktig vuxen stödperson. Vår personal kan också möta upp dig och gå tillsammans med dig till mötesplatsen. Hör bara av dig så löser vi detta. 

Rainbow House är möjligt tack vare Ungdomshuset Unik som upplåter sina lokaler för oss. Därtill finansieras Rainbow House med ekonomiskt stöd från potten "Ett Kalmar för alla" som administreras av kommunledningskontoret i Kalmar Kommun. 

Varmt välkommen till Rainbow House - Kalmar! 

Kontakt: rainbowhouse@bus.nu


    


VI SOM ARBETAR HÄR 

JULIA BENGTSSON (Hon)
Aktivitetsledare/projektsamordnare
julia.bengtsson@bus.nu

       

EMMA RUNESSON (Hon)
Aktivitetsledare
emma.runesson@bus.nu   

 ALEXANDER FINSTAD (Han)
Aktivitetsledare 
alexander.finstad@bus.nu 

© Copyright www.bus.nu